Koeman geeft vriend Guardiola enorm pak slaag (video's)

admin • 17:24, 15-01-2017 / Laatste Update: 11:30, 07-01-2024

Ronald Koeman heeft zondag met Everton een heerlijke overwinning geboekt op het Manchester City van zijn vriend Pep Guardiola. In Liverpool werd het door goals van Romelu Lukaku, Kevin Mirallas, Tom Davies en Ademola Lookman liefst 4-0 voor The Toffees. Deze 4 mannen waren zelfs de enige die namens Everton op goal schoten, ongekend efficiënt dus.

Kijk je in de app? Klik dan hierrr

Scheidsrechter aan de bak

In de eerste helft was het vooral scheidsrechter Mark Clattenburg en zijn'team' die aan de bak moesten. Eerst leek Everton op voorsprong te komen, maar werd de goal van Kevin Mirallas (terecht) afgekeurd wegens buitenspel.

Pingel?

Niet veel later een moment aan de andere kant, toen Raheem Sterling op weg leek naar de openingstreffer. Daar werd hij hardhandig van af gehouden. Had dit een pingel moeten zijn? Oordeel zelf:

Lukakuuuuu

In de 33e minuut was het dan toch raak voor Everton en wie anders dan Romelu Lukaku was de doelpuntenmaker. De Belgische spits is nog altijd maar 23 jaar oud, maar was met zijn goal al voor de 100e keer betrokken bij een doelpunt van Everton.

Mirallas

Al heel vroeg in de 2e helft verdubbelde Everton de score. Een andere belg, Kevin Mirallas, was de doelpuntenmaker na een assist van Ross Barkley.

Met alle goede bedoelingen ging Manchester City op jacht naar de aansluitingstreffer, maar was simpelweg niet goed in staat om echt groot gevaar te stichten. Mede dankzij controlerend werk van nieuweling Morgan Schneiderlin, die deze week werd overgenomen van Manchester United, hield de ploeg van Koeman stand.

Davies

Sterker nog: er kwam aan de andere kant meer ruimte voor Everton om de score nog verder op te laten lopen. En dat lukte. De pas 18-jarige Tom Davies rondde een heerlijke actie en combinatie af en bracht zo de 3-0 op het scorebord. Het werd zelfs nog 4-0 door een goal van debutant Ademola Lookman. Zo wacht de mannen van Guardiola, die als trainer nog nooit zo dik verloor, een pijnlijke terugreis naar Manchester.

Alle beelden zijn van ZiggoSport, waar je elke wedstrijd in de Premier Leaugue ook live kan volgen!