Leicester dendert wel door in de Champions League

admin • 23:36, 22-11-2016 / Laatste Update: 19:57, 08-01-2024

Leicester City is in de Premier League niet in staat om de prestaties van vorig seizoen te evenaren: in de Champions League is de stuntploeg aan een nieuw sprookje begonnen. Met een zege op Club Brugge (2-1) werd een plek in de volgende ronde veiliggesteld.

Je zou zeggen dat trainers van voetbalclubs uit Europa wel naar Leicester City gekeken hebben de afgelopen jaren. Club Brugge-trainer Michel Preud'homme is daar duidelijk géén van. Brugge was in de beginfase veel aan de bal en trapte met 22 benen in de bekende val van Leicester City-coach Claudio Ranieri. De eerste 5 minuten had de ploeg 33% balbezit. Desondanks kon Shinji Okazaki op aangeven van Fuchs de 1-0 maken.

Beslissing?

Na die openingstreffer golft het spel op en neer. Club kan alleen via de vleugels gevaarlijk worden en Leicester, dat steeds vaker aan de bal komt, heeft nog altijd moeite met een tegenstander die inzakt.

De spelers van Club Brugge lijken hun lesje te hebben geleerd. In de 38e minuut maakt de defensie 1 fout. Dion Cools veegt Marc Albrighton in de 16 onderuit, Riyad Mahrez schiet niet veel later de 2-0 op het bord. Dat is ook de ruststand.

Koekje van eigen deeg

Club Brugge komt met een andere mentaliteit de kleedkamer uit. Het gaat nog verder inzakken en op de counter voetballen. Het werkt direct: Club-doelman Ludovic Butelle onderschept een voorzet van Jamie Vardy en zet een counteraanval op. Jose Izquierdo schiet na een korte solo raak: 2-1.

Na 68 minuten krijgt de thuisploeg weer eens de kans om de wedstrijd te beslissen. Invaller Jeffrey Schlupp, die voor Riyad Mahrez in het veld kwam, zorgde met een schot uit de tweede lijn voor het eerste grote gevaar voor Leicester City.

Slotoffensief

In de laatste 10 minuten begint Brugge aan een slotoffensief. Het dwong Leicester achteruit, maar de Belgen wetenhun kansen niet in doelpunten om te zetten. Leicester kan op zijn beurt niet meer uitbreken zoals ze in het begin van de wedstrijd de score opende: de verdedigers rammen de bal de 16 meter uit.

Leicester City  viel ver terug en liep via standaardsituaties en voorzetten nog bijna tegen de gelijkmaker aan. Dat gebeurt niet, waardoor de Engelse landskampioen zich plaatst voor de volgende ronde van de Champions League.