PSV verliest zeer ongelukkig van Atlético én scheidsrechter

admin • 00:34, 14-09-2016 / Laatste Update: 01:23, 08-01-2024

PSV heeft dinsdagavond in de Champions League niet kunnen stunten tegen Atletico Madrid: 0-1. Saúl kroonde zichzelf vlak voor rust tot matchwinnaar. Al ging de hoofdrol uit naar scheidsrechter Martin Atkinson.

PSV leek al na 5 minuten op voorsprong te komen. Luuk de Jong werkte de bal binnen na een kopbal van Hector Moreno, maar arbiter Atkinson keurde het doelpunt af, omdat de Mexicaanse verdediger geleund zou hebben op Filipe Luis. Een veel te zware straf.

Hoofdwond

Atletico Madrid kwam vervolgens vlak voor rust op voorsprong. Nadat Jetro Willems wel erg makkelijk een corner weggaf, kreeg PSV de bal niet goed weg. Saúl profiteerde van de chaos: 0-1. Ook nu speelde Atkinson een opvallende rol. Vlak voor het doelpunt botste Davy Pröpper en José Giménez met de koppen tegen elkaar. De middenvelder van PSV had een gigantische hoofdwond, maar Atkinson liet doorspelen.

In de blessuretijd van de eerste helft ging de Engelse arbiter opnieuw opzichtig in de fout. Hij legde de bal op de strafschopstip nadat Luciano Narsingh een schwalbe maakte. Zoals gebruikelijk bij de Eindhovenaren miste Andrés Guardado de penalty.

Handsbal

Zowel PSV als Atletico kregen na rust kansen. Kevin Gameiro van Atletico Madrid schoot hoog over en in het zijnet, De Jong kopte net naast, Luciano Narsingh verprutste een goede mogelijkheid. Maar zoals de hele avond eiste Atkinson uiteindelijk weer de hoofdrol op. Of beter gezegd, zijn assistent-scheidsrechter Michael Oliver op de achterlijn. Hij zag van 5 meter (!) afstand niet dat Godin bij een kopduel met De Jong de bal met de hand raakte. De bal had dus weer op de stip gemoeten.

De Jong kreeg in de 85e minuut nog wel een goede kopkans, maar zijn inzet ging over. Invaller Gaston Pereiro had PSV in de blessuretijd nog op 1-1 moeten zetten, maar zijn kopbal ging recht op doelman Jan Oblak.