Real Madrid ziet Gijon penalty missen en komt met de schrik vrij

Martijn Baars • 19:10, 26-11-2016 / Laatste Update: 13:45, 12-12-2023

Real Madrid heeft met heel veel pijn en moeite met 2-1 gewonnen van Sporting Gijon. De Madrilenen, die alleen Gareth Bale misten, konden met alle sterren niet overtuigen, maar wonnen toch. Daarmee blijft de topploeg ongeslagen aan kop in La Liga.

Snelle goals Ronaldo

Cristiano Ronaldo zette Real Madrid binnen 20 minuten al op een 2-0 voorsprong. De tweede goal van de Portugees was uit een strafschop. De scheidsrechter beoordeelde de situatie slecht en gaf de penalty onterecht. Nog voor rust kwam Gijon uit het niks op 2-1 via een schitterende goal van Carmona.

Bakken met regen

In de tweede helft was het spel waardeloos. Er gebeurde weinig voor beide goals. Misschien kwam dat ook door de regen, dat met bakken uit de hemel boven Santiago Bernabeu viel. Gijon kreeg een dikke 10 minuten voor tijd een cadeautje terug van de scheidsrechter.

Gemiste penalty

Die gaf de bezoekers namelijk ook onterecht een strafschop. Duje Cop kon zich onsterfelijk maken, maar nam de strafschop veel te nonchalant. Daardoor ging de bal huizenhoog over de goal van Keylor Navas. Volgende week is El Clasico tussen Real Madrid en FC Barcelona.