Titel moeilijk verhaal voor Arsenal na nieuwe nederlaag tegen City (video)

ProShots

admin • 20:49, 18-12-2016 / Laatste Update: 04:37, 05-01-2024

Arsenal heeft een dure nederlaag geleden tegen Manchester City. Het elftal van Arsene Wenger ging in het Etihad Stadium met 2-1 onderuit, terwijl het juist zo goed aan de wedstrijd begon.

De Londenaren gingen al na 5 minuten aan de leiding. Theo Walcott zette The Gunners op voorsprong na een lekkere steekpass van Alexis Sanchez op 1-0.

Arsenal leek op rozen te zitten, want het had de thuisploeg volledig onder controle. Manchester City kon weinig inbrengen en creëerde nauwelijks kansen. Na rust kregen de toeschouwers een heel ander City te zien. Pep Guardiola zal wel een donderpreek in de rust hebben gegeven..

Sané en Sterling

Leroy Sané en Raheem Sterling draaiden de wedstrijd om en schoten Manchester City naar een 2-1 voorsprong. Sané liep meteen in de tweede helft op randje buitenspel goed door op een pass van David Silva en schoot de gelijkmaker langs Petr Cech. Raheem Sterling schoot met links de winnende binnen.

Titel

Door de tweede nederlaag deze week blijft Arsenal hangen op de 4e plek. Eerder deze week verloor de ploeg al in extase van Ronald Koeman z'n Everton. Nu is Manchester City een maatje te groot voor Arsenal. Daardoor lijkt Arsenal voortijdig af te haken in de titelstrijd.