Harry Kane blijft maar scoren: Engelse superspits van Bayern München maakt 400e doelpunt uit zijn loopbaan
Harry Kane was weer goud waard voor Bayern München © Getty Images

Harry Kane blijft maar scoren: Engelse superspits van Bayern München maakt 400e doelpunt uit zijn loopbaan

17:40, 27-04-2024 / Laatste Update: 18:48, 27-04-2024

Bayern München beleeft niet bepaald het beste seizoen uit de geschiedenis, maar dat geldt waarschijnlijk wel voor Harry Kane. De Engelse spits blijft maar scoren in Duitsland en hielp zijn ploeg ook tegen Eintracht Frankfurt aan de overwinning. Daardoor doorbrak Kane ook een mooie barrière.

De spits kwam deze zomer over van Tottenham Hotspur in de hoop om eindelijk eens een hoofdprijs te winnen. Dat moet dan in de Champions League gebeuren, waar Bayern een van de halve finallisten is. In de Bundesliga is Bayer Leverkusen al kampioen en in het bekertoernooi werd Der Rekordmeister al vroeg uitgeschakeld,

Bayern mag dan wel een teleurstellend seizoen hebben, maar dat ligt niet aan Kane. Hij is ontzettend productief en maakte zaterdag beide doelpunten namens Bayern, dat Frankfurt in München versloeg: 2-1. Dankzij zijn twee goals heeft Kane nu maar liefst 400 doelpunten gemaakt in zijn carrière.

Matthijs de Ligt begon overigens in de basis, maar werd na de eerste helft gewisseld. Dinsdag speelt Bayern het eerste duel in de halve finale van de Champions League. De Duitsers treffen Real Madrid, dat in de kwartfinale won van Manchester City.

RB Leipzig wint van Dortmund

Xavi Simons speelde tegelijkertijd een belangrijke wedstrijd met RB Leipzig. Concurrent Dortmund kon bij een overwinning de Champions League-plek van Leipzig virtueel overnemen. Daar staken Xavi en co echter een stokje voor. Leipzig won met liefst 4-1, terwijl Dortmund nog op voorsprong kwam. Simons was belangrijk bij de derde treffer, de assist kwam namelijk van zijn voet.

18:47 - 27-04-2024

RB Leipzig sloopt Borussia Dortmund in cruciaal duel om CL-ticket

RB Leipzig heeft Borussia Dortmund zaterdag in de Bundesliga een pak slaag gegeven. De ploeg van Xavi Simons won in eigen huis met 4-1 van de halve finalist in de Champions League. Daarmee lijkt Leipzig een ticket voor de CL van volgend seizoen niet meer te kunnen ontlopen.