John van den Brom wil weer trainer worden in Nederland: 'Ik word gek thuis'

John van den Brom wil weer trainer worden in Nederland: 'Ik word gek thuis'

11:41, 28-01-2024

John van den Brom werd eind 2023 ontslagen bij het Poolse Lech Poznan. De coach werkte de laatste jaren in België, Saudi-Arabië en Polen. Voorlopig heeft hij zijn portie buitenlandse avonturen dan ook wel gehad. Hij wil graag terugkeren in Nederland als trainer.

"Ik ben een aantal jaren in het buitenland geweest, maar het is hier zo slecht nog niet", zei Van den Brom in het programma Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Ik ben nu een maand thuis en ik word gek." Hans Kraay jr. vraagt zich af of zijn vrouw ook kijkt. "Dat denk ik wel, maar ze weet dit hoor. Het is heel vervelend als je wakker wordt en niet weet wat je moet doen."

Het ontslag bij Lech Poznan was de derde keer op rij dat Van den Brom werd ontslagen. Eerder gebeurde dit ook bij Genk en het Saudische Al-Taawoun. Hij weet zeker dat hij nog door wil: "Ik vind het nog veel te leuk. Je mist nu de structuur die je altijd hebt gehad als speler en trainer."

Terugkeer bij oude club?

Van den Brom brak als trainer door toen hij ADO Den Haag naar Europees voetbal wist te leiden. In Nederland werkte hij daarna bij Vitesse, AZ en FC Utrecht. Vitesse en AZ ontsloegen beiden eerder dit seizoen hun coach en maken het seizoen af met een interim-trainer. 

Zijn grootste successen als coach beleefde hij in België. Van den Brom werd in 2013 kampioen met Anderlecht en won in 2021 de beker met Genk. Desondanks werd hij bij beide teams ontslagen.