Tottenham Hotspur verliest ondanks heldendaad Van de Ven Champions League uit oog na nederlaag tegen Chelsea
Micky van de Ven met een cruciale actie voor Spurs © ViaPlay

22:25, 02-05-2024 / Laatste Update: 23:58, 02-05-2024

Chelsea heeft wederom een overwinning toegevoegd aan de indrukwekkende zegereeks. In eigen huis werd Tottenham Hotspur verslagen. Het werd 2-0, waardoor de ploeg van Micky van de Ven Champions League-voetbal uit het hoofd kan zetten.

De wedstrijd tussen Chelsea en Tottenham Hotspur is vooral voor laatstgenoemde ploeg een cruciale. Het team van Van de Ven moet door de overwinning van Borussia Dortmund tegen PSG woensdagavond, vierde worden in de Premier League om een Champions League-ticket te pakken. In de Bundesliga mag de nummer vijf de Champions League in op basis van de prestaties van het Duitse clubs in Europa dit seizoen. Tottenham Hotspur moet daarom vierde worden om het miljardenbal in te gaan. Het gat met Aston Villa bedraagt zeven punten.

Van de Ven

Van de Ven was in de eerste minuten van de wedstrijd belangrijk voor Spurs met een heerlijke actie. Nicolas Jackson van Chelsea kon in zijn eentje doorlopen op doelman Guglielmo Vicario en wipte de bal zelfs over de keeper heen. De bal rolde richting het doel maar de pijlsnelle Van de Ven was er op tijd bij om de bal van de lijn te houden. Dit kon rekenen op groot enthousiasme van de fans en doelman Vicario.

(Tekst gaat verder onder de video)

Eerste helft

Chelsea was in de eerste helft wel de betere ploeg met een aantal goede kansen op het eigen Stamford Bridge. De ploeg van Van de Ven hield lang stand tot Trevor Chalobah de bal na 25 minuten binnen kopte. De VAR moest erg lang checken of het geen buitenspel was, maar de goal vond doorgang. Aan Tottenham Hotspur dus de taak om de achtervolging in te zetten op de thuisploeg.

Genadeklap

In het tweede bedrijf leek Tottenham wakker geschud door een donderspeech van Ange Postecoglou, want de bezoekers speelden aanvallend een stuk meer klaar. Onder anderen Emerson en Brennan Johnson kregen twee honderd procent kansen, maar een goal viel er niet. Aan de andere kant was Chelsea wel uitermate effectief. Uit een snoeiharde vrije trap van Cole Palmer was Nicolas Jackson er als de kippen bij voor de rebound.