Groot feest in Eindhoven na kampioenschap PSV, fans zingen massaal hun favoriete liedjes
Wat een feest in Eindhoven! © Pro Shots.

Groot feest in Eindhoven na kampioenschap PSV, fans zingen massaal hun favoriete liedjes

14:09, 05-05-2024 / Laatste Update: 18:46, 05-05-2024

PSV heeft zondag de 25e landstitel gewonnen en dat zorgt voor vreugde in Eindhoven. De binnenstad liep al vroeg vol en de fans vieren een groot feest.

PSV had zondag aan een punt genoeg tegen Sparta om definitief landskampioen te worden. Er werd eigenlijk geen rekening gehouden met een nederlaag en dat gebeurde dan ook niet: het werd 4-2. In de stad is op Bevrijdingsdag dus een enorm volksfeest losgebarsten.

Feest op de tribunes

Op de tribunes werd de 2-1 van PSV gevierd als een kampioenschap. ©Pro Shots

Vuurwerk, gezang en bier

De binnenstad van Eindhoven staat dus bomvol fans. Die zorgen met hun gezang en vuurwerk voor een mooie sfeer. Het bier, dat rijkelijk vloeit, werd bij de twee goals van PSV in het stadion, in de stad de lucht in gegooid. Check onze Instagram Stories voor de mooiste beelden vanuit het publiek in Eindhoven.

Drukte richting Eindhoven

Het kampioensfeest kon al vroeg op de zondag losbarsten, maar dat maakt ze in Eindhoven niets uit. Lang op de bed liggen in het weekend is er voor velen niet bij. Op de stations in omliggende plaatsen was het al vroeg erg druk op de perrons waar treinen naar Eindhoven vandaan vertrekken.

Niet alleen waren er zondagmiddag ruim 30.000 fans in het stadion om naar het duel te kijken, maar ook in de rest van de stad zijn er plekken waarop supporters naar de kampioenswedstrijd keken. Het belooft nog lang onrustig te blijven in Eindhoven.

Eerste punten afgesloten

Al snel moesten de eerste toegangspoorten worden afgesloten omdat het te druk is op de fanpleinen in de stad. Fans probeerden door de menselijke keten, gemaakt door beveiligers, heen te breken. Tot ongeregeldheden leidde het niet.

Huldiging

Ook maandag is het weer feest in de lichtstad. De huldiging met de platte kar staat namelijk voor 6 mei gepland. Om 16.30 uur zal de huldiging beginnen en om 17.00 gaat de platte kar rijden in Eindhoven. Dan zal de ploeg van Peter Bosz dus nog eens flink toegejuicht worden door de PSV-fans.