Vitesse krijgt nieuwe financiële klap: 'Beoogde eigenaar Coley Parry komt afspraken niet na'
Coley Parry. © Pro Shots

Vitesse krijgt nieuwe financiële klap: 'Beoogde eigenaar Coley Parry komt afspraken niet na'

08:01, 03-04-2024

De problemen voor Vitesse lijken op alle gebieden steeds groter te worden. Op sportief vlak komt degradatie uit de Eredivisie steeds dichterbij en ook op financieel gebied krijgt het tik na tik. Vitesse zou nu, mede door de beoogde nieuwe eigenaar Coley Parry, in acute geldproblemen zitten.

De Gelderlander meldt woensdag dat de club een extra lening moet gaan afsluiten om een tekort van 3,5 miljoen euro te dekken. Het probleem daarbij is dat die lening tegen een hoog rentepercentage moet worden afgesloten. Dat levert op de lange termijn dus weer extra problemen op.

'Parry komt afspraak niet na'

In principe zou de Amerikaan Coley Parry, die de club wilde overnemen, garant staan voor het tekort, maar de krant meldt dat die afspraak niet waterdicht is. De licentiecommissie van de KNVB wees de overname door Parry af en dus ligt de Amerikaan nu dwars. In Arnhem hebben ze hem overigens ook al enige tijd niet meer gezien.

Als Parry niet opdraait voor het tekort, moet de club dus ergens anders geld gaan lenen en dat zal niet tegen een laag rentepercentage kunnen. Daarnaast is er het probleem dat hij de club twaalf miljoen euro heeft geleend en dat terug wil als hij de club niet mag overnemen van de licentiecommissie.

Transferbedrag Manhoef

De krant meldt verder dat het geld voor de transfer van Million Manhoef naar Stoke City deels door de Amerikaan kan worden opgeëist. Vitesse zou voor dit seizoen een tekort van zeven miljoen euro hebben, maar kon dat deels oplossen met de transfersom. Als Parry het geld opeist dan komt de club dus nog dieper in de financiële problemen.

Degradatie

Op bestuurlijk vlak is het een chaos bij de club en ook op het veld draait het voor geen meter. Met nog zes wedstrijden te gaan staat de club op de zeventiende plaats in de Eredivisie en dat zou directe degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie betekenen. Ook dat zorgt uiteraard weer voor een financiële tik.