Zowel Ajax als Feyenoord komt heel goed weg in Klassieker

admin • 17:37, 08-11-2015 / Laatste Update: 07:36, 08-01-2024

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Het heerlijke duel in De Kuip tussen de twee beste ploegen van de ranglijst eindigde in 1-1. Daardoor heeft Ajax na twaalf wedstrijden nog steeds drie punten meer dan Feyenoord, dat PSV zag passeren.

Milik

De Boer zag zijn aanval falen en zette in de rust Arek Milik voorin, waardoor Davy Klaassen op het middenveld kwam te staan. Hij moest wel, want Ajax had in de eerste 45 minuten geen enkele keer op doel geschoten. Slechts één keer waren de bezoekers gevaarlijk, toen Daley Sinkgraven de bal naast knalde. Feyenoord was in eigen huis een stuk dreigender. Eljero Elia kwam na een half uur ineens vrij voor Jasper Cillessen, maar hij schoot op de benen van de keeper.

Van Beek

Een paar minuten voor rust kwam de thuisclub op voorsprong via verdediger Van Beek, vorige week nog de pechvogel met zijn eigen doelpunt tegen ADO Den Haag. Op aangeven van Dirk Kuijt tikte hij de 1-0 binnen. Met Milik als vervanger van de geblesseerde Riechedly Bazoer was Ajax in de tweede helft beter. De gelijkmaker viel na bijna een uur met veel geluk. Een schot van Klaassen werd van richting veranderd, waardoor doelman Kenneth Vermeer kansloos was: 1-1.

Slotfase

Feyenoord was in de slotfase de betere. Invaller Colin Kazim-Richards kreeg de grootste kans, maar hij stuitte op Cillessen. Daardoor bleef de tweede klassieker in amper twee weken tijd zonder winnaar. Ajax blijft koploper met 29 uit 12, PSV is de nieuwe nummer 2 met 27, Feyenoord zakt naar plek 3 met 26 punten.