Nadine Visser snelt net boven haar Nederlands record op de 100 meter horden

BSR Agency

Trevor Wagener • 21:15, 01-09-2019 / Laatste Update: 02:43, 06-01-2024

Hordeloopster Nadine Visser begint steeds meer in een goede vorm te geraken. Een kleine 4 weken voor de WK in Doha beginnen, noteerde ze haar beste tijd van dit jaar op de 100 meter horden.

De Nederlandse atlete eindigde bij wedstrijden in Berlijn als 3e in 12,72 seconden, slecht 1 honderdste boven haar Nederlands record van 12,71. Het was de 5e race op rij dat Visser onder de 13 seconden liep. De Nigeriaanse Tobi Amusan won de race in Berlijn in 12,51. De Amerikaanse Christina Clemons finishte als 2e in 12,69.

Churandy Champion

Churandy Martina deed bij de Belgische kampioenschappen in Brussel een poging zich te plaatsen voor WK atletiek op de 200 meter. Helaas, want de Nederlandse routinier won in 20,52 en bleef daarmee 12 honderdsten verwijderd van de WK-limiet van 20,40. Martina reist wel af naar Doha als lid van de estafetteploeg op de 4x100 meter.