BLOG: Hoe ik verliefd ben geworden op de Formule 1
i

ANP

BLOG: Hoe ik verliefd ben geworden op de Formule 1

Brian Vesseur • 23:04, 15-04-2016 / Laatste Update: 12:04, 15-01-2024

De Formule 1 is een prachtige sport. Misschien is het wel een sport waar je in moet rollen. Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur legt uit hoe dat bij hem ging. "Ik vind het jammer dat ik dit seizoen pas ben ingeschakeld met kijken."

Als er een mooie sportwagen langsrijdt is er altijd één iemand in de vriendengroep die precies weet welke auto het is. De rest vindt hem mooi en kan het merk ook nog opnoemen én er is een vriend die een halfuur moet zoeken voor hij weet over welke auto het gaat. Die laatste persoon ben ik.

Ik snap niets van auto's, heb tot voor kort nog nooit een race gezien en interesseerde me niet in de snelheid en inhaalacties. Om het maar meteen over Formule 1 te hebben: qua teams kende ik slechts Ferrari en Mercedes en Michael Schumacher is volgens mij de Johan Cruijff van de F1-wereld.

Na Schumacher en Max Verstappen waren James Hunt en Niki Lauda de volgende twee namen die ik uit het wereldje leerde kennen. Een vriend en ik appen elkaar altijd goede films van Netflix. Van hem moest ik Rush gaan kijken, een Formule 1-film over James Hunt en Niki Lauda. Een prachtige film over een mooiboy in de F1-wereld die leeft van inhaalacties (en drank en vrouwen) en een racer die er alles aan doet om te winnen. Ik wil je nog veel meer over de film vertellen, maar bij alles wat ik kan zeggen spoiler ik de halve film.

Die film heb ik net een weekje na de openingsrace in Australië gekeken. De Grand Prix van Bahrein was dus de eerste race die ik van begin tot eind heb gezien. En het was prachtig. De inhaalacties van Verstappen, Nico Rosberg die er meteen vandoor schiet, Lewis Hamilton die zich prachtig terugknokt, ga zo maar door. Om het verhaal nog even mooier te maken: Lauda zit nu in het management van Mercedes, de renstal van Hamilton en Rosberg.

Sinds Bahrein zit ik al bijna 2 weken te kijken of het al 17 april is. Dan staat de GP van China op het programma. Verstappen scheen daar vorig jaar enorm goed te zijn, maar haalde helaas de finish niet. Ik vind het sowieso jammer dat ik dit seizoen pas ben begonnen met kijken. Het was prachtig geweest als ik een seizoen eerder had begonnen met kijken en de Limburger, die even oud is als ik, vanaf het begin had kunnen aanschouwen.

[poules_f1 athlete="verstappen kvyat" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game”]

Nog steeds snap ik niet veel van de sport. Die gasten hebben 3 soorten banden (hoezo?), hoe wordt bepaald waar je mag starten voor een race en hoe kan het dat niet elke auto even snel is? De vragen zijn voor mij inmiddels beantwoord, door hulp van Formule 1-specialist GP Hilhorst. Die gast strooit met artikelen over de F1 waarin weetjes, feitjes en altijd een goede uitleg in zit verwerkt. En vragen over de sport mogen altijd gesteld worden via zijn Facebook-pagina. Oh, en kun je zondag niet de GP van China kijken? Dan zit GP Hilhorst voor je klaar met een liveblog en vervolgens met een mooie samenvatting en reacties.

Ivar, nog bedankt dat je me Rush hebt laten zien!

Door: Brian Vesseur