Nederlandse curlers toch al uitgeschakeld op WK, ondanks mooie stunts
i

AP

Nederlandse curlers toch al uitgeschakeld op WK, ondanks mooie stunts

Martijn Baars • 09:39, 05-04-2019 / Laatste Update: 07:46, 05-01-2024

De Nederlandse curlers hebben op het WK in het Canadese Lethbridge ook de wedstrijd tegen Italië verloren. Oranje ging met 4-6 onderuit. Eerder op de dag moest de ploeg van bondscoach Shari Leibbrandt al buigen voor Rusland: 4-7. De play-offs zijn daardoor niet meer haalbaar voor de Nederlandse ploeg.

Oranje leidde tegen Italië na het 6e end nog met 3-2. Zowel in het 7e als 9e end moest Oranje echter 2 punten incasseren. Het team van skip Jaap van Dorp kon daarna niet meer ontkomen aan de 7e nederlaag in de 10e WK-wedstrijd.

Stijgen lukt niet meer

Nederland staat met Duitsland en Rusland op de 8e plaats. Om de play-offs te bereiken is een plek bij de eerste 6 nodig. In de laatste 2 duels kunnen de mannen van Leibbrandt niet verder meer stijgen in het klassement. Oranje sluit vrijdag de groepsfase af met wedstrijden tegen hekkensluiter Zuid-Korea en Canada.

Stuntjes

Ondanks de vroege uitschakeling kan Nederland terugkijken op een mooi WK. In de eerste wedstrijden werd van zowel de regerend olympisch kampioen (Verenigde Staten) als de regerend Europees kampioen (Schotland) gewonnen.