De Rooy kan door hernia niet meedoen aan Dakar Rally

21 oktober 2019

Rallymaniacs

Gerard de Rooy zal in 2020 niet meedoen aan de Dakar Rally. Hij ondergaat een hernia-operatie en stapt daarom niet in een van de Iveco-trucks. De Rooy won de Dakar Rally al 2 keer. In januari - als de rally is - is hij wel aanwezig als adviseur.


Na overleg met sponsors Iveco en Petronas heeft De Rooy (39) de knoop doorgehakt.  ,,Met de hernia is goed te leven, maar ik wil niet het risico nemen dat het erger wordt”, verklaart de transportondernemer uit Son. Rugklachten plagen De Rooy al langer. Daardoor moest hij in 2010 afzeggen voor de Dakar Rally, een jaar later viel hij al vroeg in de wedstrijd uit omdat de rugpijn ondraaglijk was.

Vastzittende wervels
,,Doordat bovenin mijn rug wervels vastzitten, wordt het onderin meer belast”, legt De Rooy uit aan het AD. ,,Daardoor is een hernia ontstaan. Het is goed onder controle en ik kan vrijwel alles, maar de klappen opvangen in een rally is wel een probleem. Ik merkte vorige week bij de test in Marokko dat het na een paar dagen pijn ging doen. Twee weken achter elkaar dagelijks meerdere opdonders te verwerken krijgen, dat is gewoon een te groot risico op dit moment.”