Woeste Dakar-coureur laat zijn navigator hulpeloos achter in woestijn

14 januari 2021

REUTERS
Blanco Garcia Ramilo Suarez Dakar

Tussen Ricardo Ramilo Suárez en Xavi Blanco Garcia komt het waarschijnlijk nooit meer goed. Ramilo Suárez liet donderdag namelijk zijn navigator achter in de Saoedische woestijn tijdens de Dakar Rally.


Ramilo Suárez, die zijn debuut maakte in de SSV-klasse, en de meer ervaren Blanco Garcia kregen het dinsdag al met elkaar aan de stok omdat ze de finish niet haalden. Donderdag kwam het tot een uitbarsting.

Leven in gevaar
"Na een ruzie zei ik hem dat hij de auto stil moest zetten, want mijn leven was in gevaar", vertelde Blanco Garcia aan de Spaanse sportkrant AS. "Ik stapte uit, maar toen vertelde hij me dat ik daar moest blijven staan en opeens reed hij weg. Zonder mij. Hij liet me alleen achter in de woestijn! Hij is het niet eens waard om coureur genoemd te worden, want dat is hij niet."

Gediskwalificeerd
Blanco Garcia, uitgerust met een mobiele telefoon en een satelliettelefoon, moest urenlang in de woestijn wachten totdat twee monteurs hem te hulp schoten. Ramilo Suárez wist de rit zonder navigator niet uit te rijden. Daardoor zijn ze definitief gediskwalificeerd.