‘Barney’ wil herinnerd worden als de grote Van Barneveld

2 december 2019

ANP
Barneveld

"Ik wil herinnerd worden als de grote Van Barneveld, niet als diegene die altijd maar aan het klagen was." Met die instelling wil Raymond van Barneveld deze december in stijl afscheid nemen van het darten.


De hoop die is er. "Is het realistisch om te zeggen dat ik de beker de lucht in til? Nee, maar het geloof is er nog steeds," zegt Barney. "Het was een dramajaar zou je bijna kunnen zeggen. Soms had ik wedstrijden waarin ik dacht dat het nog zou lukken. Maar in de volgende wedstrijd lukte het weer niet en ik snapte er niks van. Dat is waarom ik stop. Die pijn kan ik niet meer aan."

Harde werker
"Ik werk zo hard als ik kan om mijzelf een kans te geven. Ik ben niet tevreden met het winnen van maar 1 of 2 potjes. Eigenlijk ben ik alleen blij met de trofee. Maar als je me nu de 2e plaats aanbiedt dan zou ik die pakken.”

Weg naar succes
Het WK darts begint op vrijdag 13 december. De finale staat traditioneel gepland op de avond van nieuwsjaarsdag. Barney begint aan zijn 'Road to the Final' een dag later: op 14 december. Hierin speelt hij tegen Darin Young. Als Van Barneveld wint van de Amerikaan, dan treft hij landgenoot Jeffrey de Zwaan. De 2 Hollanders vechten dan in de avondsessie op dinsdag 17 december uit wie er naar de 3e ronde gaat.
Barneveld