Klaasen wil bonus voor ninedarter na uitspraken over drank

29 december 2015

pro shots

Darter Jelle Klaasen wil dinsdagavond graag een ninedarter gooien, een leg waarin een speler van 501 naar 0 gooit met negen pijlen, waarbij de laatste een dubbel moet zijn. Dit WK lukte het nog niemand. Er ligt 15.000 pond klaar (zo'n 20.000 euro) voor wie een negendarter gooit tijdens het WK. Doen meerdere spelers dat, dan moet het geld gedeeld worden.

Klaasen staat dinsdag in de laatste partij van de tweede ronde tegenover Mervyn King. Voor hem zou het goed uitkomen als hij (een deel van) die bonus kan opstrijken. Naar verluidt heeft hij een boete opgelegd gekregen van de PDC vanwege zijn uitlatingen vorige week over het alcoholgebruik van zijn concurrenten, met name om hun zenuwen onder controle te krijgen. ,,Van de top-32 zouden er 30 positief testen voor een wedstrijd,'' vertelde Klaasen, van wie alcohol op de dopinglijst zou mogen.

Bij de PDC wil niemand officieel bevestigen dat Klaasen een boete is opgelegd en ook de darter zelf doet er het zwijgen toe. Eerder beklaagde hij er zich al over dat er in Alexandra Palace alleen maar ongezond voedsel te krijgen is.

Acht 'perfecte darts'
Maandag waren wel twee darters dichtbij: de Engelsman David Pallett en de Oostenrijker Mensur Suljevic. Beiden kwamen tot acht 'perfecte darts'. Pallett slaagde er niet in dubbel 18 uit te gooien, voor Suljevic - uiteindelijk winnaar met 4-3 - bleek dubbel 12 een te groot obstakel.