Nederlandse coach strijdt om Europese League of Legends-titel in Athene

7 september 2019

Het Europese League of Legends-seizoen loopt op zijn einde. Dit weekend worden de finales gespeeld in Athene, waar een Nederlandse coach kans maakt op de overwinning. Joey 'Youngbuck' Steltenpoot strijdt met zijn Fnatic om de titel.In Athene moet Fnatic eerst aantreden tegen Schalke 04. Als die wedstrijd gewonnen wordt, stoomt het team door naar de finale. G2 heeft zich, door vorige week te winnen van Fnatic, al geplaatst voor de finale. Fnatic weet dus wat hen bij winst tegen Schalke 04 staat te wachten.

Tekst loopt door onder de video.
Sterspeler
Steltenpoot heeft met Martin 'Rekkles' Larsson een absolute sterspeler in de gelederen. De 22-jarige Zweed is al jaren het gezicht van Fnatic en wordt in de Europese competitie en wereldwijd gezien als League of Legends-icoon. Deze video laat de imposante carrière van Rekkles mooi zien.

Tekst loopt door onder de video.
Wereldkampioenschap
Naast de Europese titel staat er ook een ticket voor het wereldkampioenschap op het spel. De Europees kampioen kan een gunstigere loting verwachten. G2 is al zeker van een plek op het wereldkampioenschap, maar heeft zeker motivatie om de titel binnen te hengelen.

Live
Kijk de wedstrijd van Fnatic vanavond vanaf 5 uur hier live. Zondag is de finale ook vanaf 5 uur hier te volgen.