Lando Norris is doodongelukkig: ‘Ik dacht dat dit de beste manier was om te winnen’

26 september 2021

EPA

Wat een pech voor Lando Norris aan het einde van de Grand Prix van Rusland. De Brit lag lang aan de leiding van de race, maar de Russische regen verpestte zijn feestje. Hij besloot niet naar binnen te gaan voor regenbanden, maar het werd té glad voor de normale banden.


"Ik ben doodongelukkig, verwoest kan je wel zeggen. Het was mijn keuze, ik dacht dat dit de beste manier was om hem te winnen", aldus een emotionele Norris na afloop bij Sky Sports. De vraag vanuit het team of hij naar binnen wilde komen voor intermediates wees hij van de hand met een duidelijke ‘no!’, niet wetende dat de bui iets later in kracht toe zou gaan nemen. Dat is iets wat het personeel van McLaren wel had kunnen voorzien. "Het bleek uiteindelijk de verkeerde keuze, maar een die het team net zozeer nam als ik."

De gedachte van Norris was dat het bij lichte regen zou blijven. Dan zou het op die droogweerbanden wel lukken. "Maar zodra Hamilton naar binnen ging, wisten ze toch ineens erger aan het worden was", voegde hij er bij Ziggo Sport nog aan toe. "Ik sta nog altijd achter mijn beslissing, maar het was de foute om de race te kunnen winnen."

McLaren-baas Andreas Seidl trok na afloop het boetekleed aan. "Achteraf gezien hebben we het als team niet kunnen bolwerken. Het was de verkeerde beslissing om buiten te blijven."