Max Verstappen met Virgil van Dijk op zoek naar achtste pole van het seizoen
Verstappen en Van Dijk in Monaco zaterdagochtend © Getty Images

Max Verstappen met Virgil van Dijk op zoek naar achtste pole van het seizoen

11:29, 25-05-2024 / Laatste Update: 13:17, 25-05-2024

Na twee moeizame vrije trainingen wacht Max Verstappen de allesbeslissende zaterdag in Monaco. De drievoudig wereldkampioen weet dat de kwalificatie cruciaal is op de nauwe straatjes van het prinsdom. Op jacht naar zijn achtste pole van het seizoen en de negende op rij wordt Verstappen aangemoedigd door een andere Nederlandse superster. Virgil van Dijk is in Monaco van de partij.

Verstappen en Van Dijk werden op zaterdagochtend samen in Monaco gespot. De Formule 1-coureur gaf de voetballer van Liverpool ogenschijnlijk een rondleiding door zijn exclusieve woonplaats. Het duo werd samen op een boot gespot, alvorens ze de haven van Monaco binnenvoeren. Van Dijks teamgenoot, de Engelse Trent Alexander-Arnold, was ook bij het gezelschap aanwezig.

Recordjacht

Max Verstappen kan de steun van zijn medetopsporter goed gebruiken, de Nederlander is in Monaco weer op recordjacht. Dankzij zijn poleposition tijdens de GP van Emilia-Romagna staat de Nederlander nu nog op gelijke hoogte met Ayrton Senna – beide coureurs startten acht keer achter elkaar van de eerste plek. Het record voor de meeste poles aan het begin van een seizoen (zeven keer op rij) deelt hij nog met Alain Prost.

Deze zaterdag kan daar zomaar verandering in komen. Scoren in Monaco is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker nu McLaren en Ferrari gevaarlijk dicht bij Red Bull in de buurt komen. Daarbij luistert de kwalificatie altijd heel nauw - je moet maar net het lef hebben om de grenzen op te zoeken op het onvergefelijke circuit.

Van Dijk en Alexander-Arnold poseren met Max' bolide © Getty Images
Mercedes' Toto Wolff weet het zeker: 'Max Verstappen komt ooit op ons pad'

25 mei 2024, 09:34

Terwijl Max Verstappen met Red Bull aan kop gaat in het wereldkampioenschap, is Toto Wolff er nog altijd heilig van overtuigd dat de Nederlander ooit een transfer gaat maken. Na talloze records en meerdere titels moet er volgens de Mercedes-teambaas ooit een einde komen aan die samenwerking. De Duitse renstal is voorlopig geen aantrekkelijke werkgever, maar in de toekomst zouden de oud-wereldkampioenen weer kunnen lonken.