ManU-legende Sir Alex Ferguson ook succesvol met paardenraces

8 april 2021

Getty
Ferguson.

Oud-voetbalcoach Alex Ferguson heeft vandaag op de befaamde renbaan in Aintree een zogenoemde treble veroverd. De 79-jarige Schot, die met Manchester United grote triomfen vierde, zag op de openingsdag van het Grand National Festival 3 paarden waarvan hij mede-eigenaar is als eerste over de finish komen.


"Dit is de beste dag in mijn 20 jaar dat ik in de paardensport actief ben", sprak hij glunderend.

Spanning
Ferguson erkende dat hij als mede-eigenaar van een aantal renpaarden tijdens de races een bepaald soort spanning voelt. "Maar het is anders dan in mijn periode als voetbalcoach. Als trainer had ik de controle over wat er op het veld zou gaan gebeuren. Maar op de renbaan heb ik dat niet. Daar zijn het de trainers van de paarden die het voor het zeggen hebben. Als eigenaar kun je alleen maar hopen dat het goed gaat. Maar op zo'n geweldige dag als vandaag voel ik dezelfde euforie als destijds na het winnen van titels met Manchester United."

Ferguson nam in 2013 afscheid als coach van Manchester United. Daarna trad hij toe tot de directie van de Engelse grootmacht. Hij fungeerde 27 jaar als coach van ManUnited, waarmee hij onder meer 13 landstitels veroverde en 2 keer de Champions League won.