Colombianen woest op NOS na uitspraken in Studio Rusland: 'Toon wat RESPECT!'

admin • 14:09, 25-06-2018 / Laatste Update: 04:01, 07-01-2024

De NOS heeft het goed verpest bij veel Colombianen. Uitspraken van vooral Hugo Borst en de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb schoten bij inwoners uit het Zuid-Amerikaanse land in het verkeerde keelgat. Op Facebook gaat een bericht over een fragment uit de uitzending van Studio Rusland viral.

In het bericht uit Amelia Maduro haar ongenoegen over de uitspraken en vraagt ze om het bericht te delen. Dat is inmiddels al bijna 2500 keer gebeurd.

Maar om welke uitspraken gaat het dan? 

Het probleem zit hem erin dat presentator Henry Schut het opvallend vond dat er zo veel Colombianen bij de wedstrijden zijn. Dat terwijl de tickets naar Rusland vrij prijzig zijn en de inwoners van Colombia, volgens de gasten bij Studio Rusland, niet zo rijk. "Hier hebben ze jaren voor gespaard", zei Aboutaleb.

Dat viel al in verkeerde aarde bij de Colombianen. Maar Hugo Borst deed er nog een schepje bovenop. "Escobar heeft overal cocaïne begraven. Zo hebben alle Colombianen waarschijnlijk allemaal wat zakjes cocaïne  in de achtertuin. In Rotterdam weten we alles over de Colombiaanse cocaïne."

Respect!

En daar maakte Borst zich niet populair mee. 'Colombia is zo veel meer dan alleen Cocaïne', schrijft de boze Colombiaanse. 'Verzamel eerst eens wat kennis en toon wat RESPECT!'