Di Gregorio: "Dit is alleen maar goed voor de FIFA"
i

ANP

Di Gregorio: "Dit is alleen maar goed voor de FIFA"

Harry Nijland • 14:01, 27-05-2015 / Laatste Update: 12:42, 13-12-2023

Communicatiedirecteur Walter de Gregorio van de FIFA heeft tijdens een persconferentie laten weten dat het arresteren van zes FIFA-officials ''goed is voor de FIFA''. Daarnaast benadrukte de zegsman nogmaals dat Sepp Blatter niet betrokken was bij de corrupte praktijken.

"We zijn als FIFA beschadigd", zo opende Walter de Gregorio de persconferentie nadat Zwitserse autoriteiten zes FIFA-officials arresteerden op verdenking van corruptie. "Maar", ging hij verder, "dit is alleen maar goed voor de organisatie. Niet voor ons imago, maar wel dat er nu schoon schip gemaakt kan worden."

WK's in Rusland en Qatar

De Gregorio vertelde ook over de al toegewezen WK's in Rusland en Qatar. Die gaan, zoals het er nu naar uitziet, gewoon door. "Ze zijn toegewezen aan deze landen. Dat is de realiteit van vandaag en daar moeten wij ons aan houden. Of die morgen hetzelfde is, weet ik niet, maar daarover ga ik niet speculeren."

Blatter

Sepp Blatter was volgens De Gregorio 'relaxt' onder de gebeurtenissen van vanmorgen. "Hij staat natuurlijk niet te dansen in zijn hotelkamer, maar zoals wij al vaker benadrukt hebben: de president heeft niets met deze kwestie te maken. Als hij herkozen wordt, is hij de komende vijf jaar gewoon weer de baas. Hij richt zich volledig op die herverkiezing."

Transparantie

Aankomende vrijdag kan Blatter zijn vijfde termijn als FIFA-voorzitter veiligstellen. Zijn uitdager Ali Bin Al Hussein zei al eerder dat er meer transparantie moest komen binnen de voetbalbond, een standpunt dat eerder Van Praag ook al innam. Di Gregorio beloofde in ieder geval dat het Garcia-rapport, het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA, openbaar wordt gemaakt als alles duidelijk is.