Judoka Korrel pakt goud in Sofia

21:38, 08-02-2015 / Laatste Update: 08:26, 15-01-2024

SOFIA - Michael Korrel heeft zondag in Sofia de tweede gouden medaille binnen gebracht voor de Nederlandse judo-equipe die meedeed aan het Europees Open. De 20-jarige judoka uit Vianen won het toernooi in Bulgarije in de klasse tot 100 kilogram. In de finale was Korrel met een waza-ari en een yuko te sterk voor de Egyptenaar Ramadan Darwish.

Tessie Savelkouls eiste in de categorie boven 78 kilogram brons voor zich op door de Chileense Giordanna Gutierrez op haar rug te gooien. Een ronde daarvoor was ze nog te sterk voor Lena Buseman. Frank de Wit liep in de klasse tot 81 kilogram brons mis. Hij verloor in de strijd om de derde plek op ippon van de Bulgaar Ivaylo Ivanov. De Wit was een ronde daarvoor de baas over Neal van de Kamer.

Zaterdag was er al goud voor Sam van 't Westende in de klasse tot 73 kilogram. De vrouwen Juul Meens-Fransen, Jennifer Wichers (beiden -63 kg) en Miranda Wolfslag (-52 kg) voegden daar nog drie bronzen medailles aan toe.