Keeper Subasic helpt Kroatië in krankzinnige strafschoppenserie naar kwartfinale (video's)

Pro Shots / Action Images

admin • 00:51, 02-07-2018 / Laatste Update: 11:09, 05-01-2024

Kroatië en Denemarken vochten zondagavond om een plek in de kwartfinales tegen Rusland. Na een vlammend begin met 2 snelle doelpunten hielden beide ploegen elkaar lang in evenwicht. Na 113 minuten voetbal mocht Luka Modric nog aanleggen voor een penalty, maar hij miste. In een bizarre strafschoppenserie schoot uiteindelijk Ivan Rakitic Kroatië door naar de volgende ronde.

Denemarken schoot zondagavond als Usain Bolt uit de startblokken tegen Kroatië. Na 1 minuut voetballen stonden de Denen al op een 0-1 voorsprong dankzij een gelukkig frommeldoelpunt van Mathias 'Zanka' Jørgensen. 0.1. Wat die Denen kunnen, kunnen wij ook. Zoiets moeten Modric en zijn mannen hebben gedacht, want 2 minuten later lag de bal al in het Deense doel. 1.1. En zo konden de ploegen na minder dan 5 minuten voetbal eigenlijk weer opnieuw beginnen.

Wat is droomstart in het Deens?! 🔥

'Zanka' Jørgensen - kent u hem nog? - schiet Denemarken binnen een minuut op voorsprong...#DEN #kroden#WorldCup pic.twitter.com/HjoqUzXoXO

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 1 juli 2018

...en wat is razendsnelle comeback in het Kroatisch? 😲

Mandzukic maakt alweer gelijk, wat een begin van de wedstrijd!#CRO #kroden#WorldCup pic.twitter.com/uErh32K2kh

Wedstrijd kakt in

Na de razendsnelle start van beide ploegen waarin de wedstrijd meteen loskwam, hielde Kroatië en Denemarken elkaar in de overige 40 minuten van de 1e helft behoorlijk in evenwicht. Beide ploegen kregen wel wat kansen, maar vonden allebei niet meer het net. In de tweede helft zetten de ploegen die dalende lijn stevig door. De spannende, leuke momenten die in de eerste helft nog genoeg aanwezig waren, werden steeds zeldzamer. Ook de verlenging bracht niets spannends. Totdat Denemarken opeens nog een strafschop kreeg.

Geef hem eens ongelijk... 💤📱#CRO #DEN #kroden#WorldCup pic.twitter.com/rC9Ur4zxqd

Strafschop!

Met nog 7 minuten reguliere speeltijd op de klok brak Ante Rebic door de Deense verdediging. Daar werd hij in het strafschopgebied gevloerd en werd de bal op de stip gelegd. Maar sterspeler Luka Modric schoot de bal te zacht in de rechterhoek. Kasper Schmeichel lag op tijd op de grond en redde Denemarken van de ondergang.

Oh oh Modric...

De Kroatische ster mist vanaf elf meter. #CRO #kroden#WorldCup pic.twitter.com/k0y92fgdLo

Penaltyserie

Christian Eriksen miste de eerste penalty voor Denemarken. Maar ook de eerste penalty van Kroatië werd gepakt. Ook Lasse Schöne kon zijn strafschop niet binnenschieten, net als Nicolai Jørgensen. Schmeichel pakte 2 penalty's en hield zijn land nog even in leven. Maar ook collega Subasic was in topvorm: hij pakte 3 strafschoppen! Ivan Rakitic schoof uiteindelijk de laatste penalty zonder problemen binnen en hielp Kroatië na een krankzinnige strafschoppenserie door naar de kwartfinales.