Meeste EK-doelpunten vallen in Parijs

admin • 00:57, 28-06-2016 / Laatste Update: 20:08, 08-01-2024

Door de goals van de Italianen Giorgio Chiellini en Graziano Pellè is Parijs de Europese alleenheerser qua EK-doelpunten. De Franse hoofdstad passeerde vanavond Lissabon als de stad met de meeste EK-goals in de historie. Tot vanavond deelden Parijs en de Portugese hoofdstad de eerste plaats met 29 goals.

Chiellini was de eerste speler die tegen Spanje scoorde in de knock-outfase sinds de Franse aanvaller Youri Djorkaeff in de kwartfinale van EURO2000 in Nederland en België. Frankrijk won toen met 2-1.

Met zijn tweede goal dit EK in blessuretijd evenaarde Pellè de Franse legende Zinédine Zidane, die tijdens het EK in 2004 in Portugal twee keer scoorde in blessuretijd tegen Engeland (91ste en 93ste minuut).