Ontbijtshake: Kroatië pakt groepswinst dankzij Perišić, Etixx bouwt Tour-ploeg om Kittel heen
i

Proshots

Ontbijtshake: Kroatië pakt groepswinst dankzij Perišić, Etixx bouwt Tour-ploeg om Kittel heen

admin • 08:00, 22-06-2016 / Laatste Update: 12:22, 15-01-2024

Goedemorgen! Wat was het een verrassing, de 2-1 winst van Kroatië op Spanje. Door dit resultaat pakken de Kroaten de koppositie van die groep en ontlopen zo Italië in de achtste finales. Dit hadden ze allemaal te danken aan Ivan Perišić. Turkije won van Tsjechië en moet tot vanavond wachten om zeker van een plekje bij de laatste zestien te zijn. Mede België kan daar verantwoordelijk voor zijn. Verder kan je in Zweden een rode kaart krijgen als je wat 'lichaamsgassen' loslaat op het veld en bouwt

Perišić leidt Kroatië naar verrassende koppositie

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Sportnieuws.nl elke dag de speler van de dag. Volgens ons is Ivan Perišić de speler van dinsdag. De middenvelder van Kroatië was met een goal en een assist verantwoordelijk voor de eerste Spaanse EK-nederlaag sinds 14 wedstrijden. Tevens zorgde hij er verrassend voor dat Kroatië als groepswinnaar poule D afsloot.

Turkije heeft nog alle kans op achtste finale na winst op Tsjechië

Turkije heeft dinsdagavond een einde gemaakt aan het optreden van Tsjechië op het Europees kampioenschap voetbal. In het duel tussen twee landen die zich ten koste van het Nederlands elftal plaatsten voor de Europese eindronde wisten de strijdende Turken eindelijk het doel te vinden en wonnen ze met 2-0. Ze hebben door hun zege nog een kleine kans op plaatsing voor de achtste finale.

Twijfels over Dembélé en Carrasco bij België

Bondscoach Marc Wilmots van België weet nog niet of hij morgen in het laatste groepsduel met Zweden op het EK een beroep doet op Mousa Dembélé en Yannick Carrasco. ,,Er staat nog een vraagteken achter hun naam'', vertelde hij vandaag voor de laatste training van zijn ploeg voor het duel in Nice.

Zweedse amateurvoetballer krijgt rode kaart na scheet

Opzettelijk hands? Een forse tackle, met twee benen van achteren? Natuurlijk, dit wordt allemaal bestraft met een rode kaart. Logisch. Maar een scheet? Ja, in Zweden wordt je dan van het veld gestuurd!

Sprinter Kittel middelpunt Tourploeg Etixx-QuickStep

De Belgische wielerploeg Etixx-QuickStep heeft de equipe voor de Ronde van Frankrijk volledig ingericht op de sprintcapaciteiten van Marcel Kittel. ''Het team is rond Marcel gebouwd en dat is geen verrassing. Als je iemand hebt die in staat is om etappes te winnen in grote rondes dan is het normaal om het zo te doen.''