Schouderblessure breekt Eefje Muskens op

Schouderblessure breekt Eefje Muskens op

admin • 11:09, 23-10-2015 / Laatste Update: 06:58, 15-01-2024

Eefje Muskens en Selena Piek hebben zich vrijdag teruggetrokken uit het sterk bezette badmintontoernooi in Parijs. De Goirlese Muskens heeft te veel last van een schouderblessure en met het oog op de het resterende programma richting kwalificatie voor de Olympische Spelen in Rio was opgave het beste, aldus een bericht van het duo op Facebook.

Donderdagavond bereikte het Nederlandse koppel nog de kwartfinale van het Franse Open in Parijs door een overwinning op het Indiase duo Jwala Gutta/Ashwini Ponnappa in twee games: 21-15 21-18. Tijdens de wedstrijd speelde de pijn al op bij Muskens.

,,Eefje moet erg op haar schouder letten. We kunnen het risico niet nemen dat de pijn erger wordt door nog een wedstrijd te spelen. We hebben de laatste tijd veel gespeeld en midden in ons programma met nog meer toernooien in het verschiet, lijkt dit de beste beslissing. Het is nooit leuk om op te geven maar onze gezondheid moet op de eerste plaats komen'', aldus de verklaring.

,,We gaan nu terug naar Nederland om met de nodige hulp ervoor te zorgen dat we de aankomende toernooien weer fit op het veld staan", zegt Muskens.De sterke Chinese zussen Luo Ying en Luo Yu waren in de kwarffinale de beoogde tegenstanders van de Nederlandse vrouwen. Het Chinese duo krijgt een walkover en is daarmee meteen verzekerd van een plek in de halve finales.