Waterreus gaat er met gestrekt been in: 'België gaat niks presteren, alwéér niet'
i

Pro Shots

Waterreus gaat er met gestrekt been in: 'België gaat niks presteren, alwéér niet'

admin • 11:55, 04-06-2018 / Laatste Update: 15:56, 08-01-2024

België was in 2014 en 2016 nog outsider voor de titel, maar met haast dezelfde selectie spelers die op papier een topleeftijd hebben, moet het in Rusland echt gaan gebeuren voor de Belgen. Ronald Waterreus heeft daar een hard hoofd in.

De ex-goalie heeft zich verbaasd over de incidenten rondom de ploeg voorafgaand aan het toernooi. “Zet twee Belgen met elkaar in een hotelkamer en grote kans dat na een half uur het volledige interieur vernieuwd moet worden. Ze vechten elkaar altijd de tent uit. Onbegrijpelijk. En bovenal zo zonde'', verwoordde hij in z'n column in De Limburger.

Koorknaapjes

De analist nam het op voor Oranje, waar het in het verleden ook weleens heibel was. “Echt, mensen. Over Oranje wordt vaak beweerd dat het altijd bonje is rondom een eindtoernooi, maar in vergelijking met de Belgen zijn wij natuurlijk koorknaapjes.”

Vijanden

Volgens de keeper is het Belgische team niet hecht genoeg. “Er is nooit één gezamenlijke vijand. Iedereen lijkt een vijand van elkaar. Ik geef u nu alvast op een briefje dat dat vliegtuig weer heel snel terug is in Brussel. Dit België gaat niets presteren op het WK. Alwéér niet.”

Zonde

En dat is natuurlijk hartstikke jammer, want dat onze zuiderburen over buitengewoon veel kwaliteit beschikken, weet ook Waterreus. In onder anderen Kevin de Bruyne, Dries Mertens, Mousa Dembélé en Romelu Lukaku hebben ze geweldige voetballers. Toch maken ze de verwachtingen nooit waar.”