Welshe BBC-analyticus parkeerde auto alleen voor de groepsfase

Welshe BBC-analyticus parkeerde auto alleen voor de groepsfase

admin • 19:23, 30-06-2016 / Laatste Update: 21:11, 08-01-2024

Hij dacht niet dat Wales de groepsfase zou overleven, dus zette Dean Saunders, analyticus van de BBC zijn auto op het vliegveld op de afdeling kort parkeren. Nu hij dus langer in Frankrijk blijft moet hij al minimaal 1570 euro betalen. En daar komt elke dag ongeveer 120 euro bij.

Wales speelt morgen de kwartfinale tegen België. Dan staat de teller op 1400 pond en dat kan dus oplopen indien de mannen van Chris Coleman de halve finale halen. Richard Jackson, een fan van Wales, trok zich het lot van Saunders aan en startte een inzamelactie. Jackson is niet zomaar een supporter, hij is de zwager van bondscoach Coleman. Jackson wil samen met andere Welshe fans minimaal 1200 pond inzamelen voor de 52-jarige Saunders.

De actie

Bij de crowdfundingsite JustGiving hebben de fans donderdagmiddag slechts 39 van de 1200 pond opgehaald. Ze hebben dus nog een lange weg te gaan. Richard Jackson hoopt dat de BBC zal instaan voor de boete van Saunders. Het opgehaalde bedrag zal dan naar het jeugdvoetbal in Wales gaan.

Geen kleding meer

Saunders heeft een ander probleem: hij zit zonder kleren. ,,Ik heb maar een kleine koffer meegenomen, zo zeker was ik van de uitschakeling van Wales. Nu staat me bij terugkomst een enorme boete te wachten. Maar ach, ik ben blij dat ik hier nog ben. Het is ongelooflijk dat Wales in de kwartfinale staat. Nog drie zeges en we zijn Europees kampioen'', zei Saunders tegen BBC Radio Five Live.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="wales" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]