'Arrogante' Tiger Woods dist groepje kids en krijgt volle laag: 'Wat een voorbeeld, not!' (video)

Trevor Wagener • 00:11, 21-07-2018 / Laatste Update: 22:20, 13-12-2023

Tiger Woods heeft wat je noemt geen enkel zieltje gewonnen tijdens de British Open Golf. De 42-jarige Amerikaanse golflegende, die zich na jaren van problemen weer richting de top probeert te slaan, kon het op de beroemde Carnoustie baan niet opbrengen om héél even voor een groepje, handtekeningen jagende, kinderen te stoppen.

Dat Woods de kiddo's geen seconde van zijn tijd gunde, was al erg op zich. De koning van weleer vroeg de arme dreumesen zelfs aan om uit de weg te gaan, met hand en gebaar. Dat blijkt op beelden die rondgaan op Twitter. Termen als 'arrogant', 'egoïstisch' en 'zielig' volgen elkaar op.

Sneue treurwilg

"Met letterlijk 30 seconden van zijn tijd had hij die kleintjes de dag van hun leven kunnen geven", vraagt Cameron - de jongen die het filmpje deelde op social media - zich boos af. "Wat heeft Tiger Woods toch een geweldige voorbeeldfunctie voor de golfsport...”

Kan je niet kijken?

Met die opvatting is Woods het zelf absoluut niet eens. Hij ging zichzelf dan ook met veel lef verdedigen. "Ik heb wel degelijk handtekeningen uitgedeeld hoor. Heb je dat niet gezien? Toen ik op weg was naar het oefenveld. Ik heb opgewarmd en was dan van plan om te gaan spelen. Dat heb ik dus ook gedaan."