Fransman loopt EK mogelijk mis na verlies in halve finale van concurrent

8 februari 2016

Nick Fransman heeft op het NK badminton in het Topsportcentrum in Almere zwaar teleurgesteld. De badmintonner uit Boxmeer verloor zondag in de halve finale na 3 games (21-19, 20-22, 12-21) van Mark Caljouw.

Zijn doel was om de gestopte Eric Pang, die de afgelopen zeven jaar de sterkste was, op te volgen. De nederlaag van Fransman kan nog wel eens grote gevolgen hebben richting het EK, waarbij de bond twee afgevaardigden moet kiezen.

Het Europees Kampioenschap, dat in april in Frankrijk wordt gespeeld, staat nu op de tocht voor de 23-jarige Fransman. De badmintonbond selecteert naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe Nederlands Kampioen Erik Meijs. Hij was in de finale met overmacht te sterk voor Caljouw (21-17, 21-14). Dan is er nog één plekje vrij, waarbij de bond kiest tussen Caljouw en Fransman. Laatstgenoemde verloor tegen zijn directe concurrent 2 matchpoints en uiteindelijk ook de partij, waardoor het onderlinge resultaat nu in het voordeel is van Caljouw.

Wereldranglijst
Volgens de Boxmerenaar had hij, als hij die twee matchpoints wél verzilverde, een serieuze kans om zijn droom om het NK te winnen waar te maken. Nu hij het NK niet op zijn naam heeft geschreven, ligt de focus van Fransman nu op het spelen van internationale toernooien om zoveel mogelijk punten te scoren voor de wereldranglijst. Daarin blijft hij Caljouw nog nét voor, al hijgt de winnaar van de halve finale wel in zijn nek.

Het eerste grote internationale toernooi staat volgende maand op de planning. Dan speelt Fransman op het International Challenge Tournement in het Poolse Warschau. Fransman is iets gezakt op de lijst en staat nu op de 124e plek. Caljauw staat 21 plaatsen onder hem, terwijl Meijs als 108e gepositioneerd staat.