Rugbybeest wil vechten met tegenstander, maar vergeet dat scheids microfoon draagt (video)

16 januari 2018

De Franse rugbybaas Mathieu Bastareaud heeft de negatieve publiciteit op zijn hals gehaald. De speler van Toulon wilde tijdens een wedstrijd in de European Champions Cup op de vuist gaan met tegenstander Sebastian Negri van Benetton.


Bastareaud slingerde ook wat homofobe verwijten naar diens hoofd. Dat was ook live op de televisie te horen, omdat het beest van 120 kilogram even vergat dat de scheidsrechter een microfoontje droeg.

Schorsing
Bastareaud, die een try scoorde, won met Toulon met 36-0, maar mogelijk houdt hij toch een schorsing over aan de wedstrijd. De organisatoren van het toernooi gaan het voorval onderzoeken en mogelijk krijgt de Fransman een disciplinaire schorsing opgelegd.

Verdrietig
“Ik wil mij verontschuldigen voor de verwijten die ik gemaakt heb aan het adres van de Italiaanse speler”, reageerde Bastareaud zelf al op Twitter. “Ik heb gereageerd op zijn provocaties, maar ik heb dat op een slechte manier gedaan. Ik ben oprecht verdrietig omwille van het feit dat ik mogelijk mensen heb gekwetst.”