Speelschema Wimbledon 2024 | Lastige klus voor Novak Djokovic in tweede ronde?
Wimbledon gaat maandag van start. © AP

Speelschema Wimbledon 2024 | Lastige klus voor Novak Djokovic in tweede ronde?

06:23, 04-07-2024 / Laatste Update: 11:08, 04-07-2024

Wimbledon is maandag begonnen. De drie Nederlandse deelnemers Tallon Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus vlogen er allemaal uit in de tweede ronde. Wat doet Novak Djokovic op donderdag, in een lastige klus tegen 'thuisspeler' Jacob Fearnley? Dit is het programma op Wimbledon op 4 juli.

De Servische nummer twee van de wereld haalde Wimbledon maar net aan, nadat hij was geopereerd aan zijn meniscus. Daar liep hij een kwetsuur aan op tijdens Roland Garros. Sindsdien speelde hij geen echte wedstrijd meer. Maar in de eerste ronde was daar niks meer van te zien. In twee uurtjes rekende hij in straight sets af met de Tsjech Vit Kopriva.

Hoe laat speelt Djokovic?

In de tweede ronde krijgt Djokovic met de Brit Jacob Fearnley wellicht een lastigere kluif. De 22-jarige Engelsman staat weliswaar 'maar' op plek 277 van de wereld, maar kan rekenen op steun van het Engelse publiek. Al is het de vraag of de tennisfans niet vooral ook voor Djokovic zijn. Rond de klok van 14.30 uur begint de wedstrijd op centre court. Regen kan dus geen spelbreker zijn vandaag.

Speelschema Wimbledon (mannen)

Speelschema Wimbledon (vrouwen)

Laatste nieuws Wimbledon

Bekijk ook op onze speciale online tennispagina al het laatste nieuws over Wimbledon.