Yates ongelooflijk trots na voltooien 'trilogie': 'Hoop dat er nog meer volgen'
i

REUTERS

Yates ongelooflijk trots na voltooien 'trilogie': 'Hoop dat er nog meer volgen'

admin • 19:31, 18-07-2019 / Laatste Update: 21:31, 08-01-2024

Etappezeges in de Giro d‘Italia en Vuelta had Simon Yates al in de pocket. Restte er nog 1 doel: een rit in de Tour. Deze kwam er donderdag, toen de 26-jarige Brit toesloeg in de 1e Pyreneeënrit.

,,Ik heb tot nu toe in de Tour vooral energie gespaard zodat ik fit zou zijn voor de Pyreneeën”, zei de ritwinnaar na afloop. ,,Dit was de eerste de beste kans die zich voordeed. Normaal help ik Adam (zijn broer, red.) in het peloton, maar vandaag mocht ik voor eigen succes gaan. Die kans heb ik met beide handen gegrepen.”

Trots

De renner van Mitchelton-Scott was in de sprint te sterk voor zijn 2 medevluchters. Hij klopte de Spanjaard Pello Bilbao en Oostenrijker Gregor Mühlberger. Daardoor heeft Yates nu etappes achter zijn naam in alle 3 de grote ronden. ,,Daar ben ik heel trots op. Ik hoop dat er nog meer volgen.”

Fantastische Tour

Het was de 2e ritzege van Mitchelton-Scott in de Tour. Eerder won Daryl Impey na een lange ontsnapping al een rit. ,,We hebben een fantastische Tour. Ik hoop dat zo doorgaat”, sloot Yates lachend af.