Vejinovic moet bij Feyenoord Clasie opvolgen

Vejinovic moet bij Feyenoord Clasie opvolgen

Harry Nijland • 10:20, 19-06-2015 / Laatste Update: 01:15, 13-12-2023

Feyenoord heeft aangeklopt bij middenvelder Marko Vejinovic (25) van Vitesse. Technisch directeur Martin van Geel wil met de eventuele komst van de zoon van een Servische vader en een Bosnische moeder anticiperen op een mogelijk vertrek van aanvoerder Jordy Clasie.

Marko Vejinovic was een maand geleden, direct nadat hij met Vitesse een ticket voor de voorronde van de Europa League in de wacht had gesleept, al vol vertrouwen. ,,Ik weet dat er genoeg interesse is,'' zei de middenvelder van de Arnhemmers toen. ,,Het is afwachten of het concreet wordt.''

Inmiddels is duidelijk dat Feyenoord nadrukkelijk hengelt naar de controleur van Vitesse, die in de Gelredome nog tot medio 2017 onder contract staat. Bronnen rond Vitesse melden dat er al uitgebreid gesproken is tussen Martin van Geel en de speler. Vitesse kan overigens wel een lucratieve verkoop gebruiken met het oog op de strenge Financial Fair Play-regels van de UEFA.

Clasie

Het meest logisch is om Vejinovic te zien als vervanger van Jordy Clasie. De kleine spelbepaler is nog niet weg uit de Kuip en op dit moment is het rond zijn persoontje zelfs stil, maar bij Feyenoord denken ze dat het stilte voor de storm is.

AS Roma blijft bijvoorbeeld gecharmeerd van de speler terwijl ook Ronald Koeman namens Southampton al vaker aangaf zeer gecharmeerd te zijn. De verwachting is dat er straks een club met een zak geld op de stoep staat. Feyenoord speelt nu al in op dat mogelijke scenario, al is het zeker niet uitgesloten dat Vejinovic ook komt als Clasie nog niet is verkocht.

Statistieken

Vejinovic

Met zijn scorend vermogen is Vejinovic zelfs beduidend beter dan Clasie: twaalf treffers in de eredivisie (inclusief play-offs voor Europees voetbal), acht assists en één treffer in het bekertoernooi.