🎥 | Rijeka schudt AZ wakker met goal, Wijndal repareert de schade al snel

VTBL op Twitter

Martijn Baars • 21:16, 10-12-2020 / Laatste Update: 07:21, 07-01-2024

AZ is donderdagavond met de schrik vrijgekomen. Vlak na het begin van de 2e helft tegen Rijeka kwam de ploeg ineens 1-0 achter, maar herstelde het zich knap. En dat moest ook, want omdat Napoli AZ helpt door voor te staan tegen Real Sociedad, mag AZ absoluut niet verliezen. En dat leek AZ ook niet te doen, tot die goal van de Kroaten.

Uit het niks gooide AZ een prima uitgangssituatie weg. Bij de eerste de beste kans van Rijeka was het meteen raak. Menalo mocht vanuit de as helemaal vrij op keeper Marco Bizot aflopen. Die kwam ook maar halfbakken uit, waardoor de aanvaller van Rijeka simpel in een lege goal raak kon schuiven: 1-0.

Snelle gelijkmaker AZ

Gelukkig voor AZ herstelde de ploeg zich snel. Een paar minuten na de openingstreffer was AZ weer wakker en scoorde het ook meteen. Owen Wijndal stond helemaal vrij op de rand van het strafschopgebied en schoot heerlijk raak in de verre hoek: 1-1.