ADO en Vitesse houden beiden een punt over aan aantrekkelijke Eredivisie-hervatting

BSR Agency

admin • 21:21, 30-03-2019 / Laatste Update: 00:50, 06-01-2024

ADO Den Haag en Vitesse hebben van de eredivisie-hervatting een waar spektakel gemaakt. Hoewel de 2e helft niet zo bijzonder was als de 1e, heeft de neutrale toeschouwer al met al een prima avond gehad in Den Haag. Beide ploegen pakten een punt: 3-3.

5 van de 6 goals vielen in de 1e helft en weer eens 3 daarvan kwamen allemaal op naam van 1 man: Thomas Buitink. De 18-jarige Vitesse-spits, die zijn basisdebuut maakte, schoot er voor rust al 3 in en werd zo de jongste Vitesse-speler ooit met een hattrick.

In de tussentijd had ook ADO al 2 keer het net gevonden. Al na 7 minuten kon het ADO-publiek juichen door een goal van Sheraldo Becker. Na een loepzuiver passje van Lex Immers, schoot hij de 1e goal van deze week op het bord. Lex Immers was lekker bezig, want hij zorgde er hierna tot 2 maal toe voor dat ADO op gelijke hoogte kwam.

Heerlijk goaltje van Buitink

In de 31e minuut tekende hij voor de 2-2 en in de 76e minuut nam hij de 3-3 voor zijn rekening. De mooiste goal van de avond was echter de 2-1 van Vitesse. Na een heerlijke steekbal door de lucht kwam de bal vanaf de middellijn aan bij Buitink, die de bal na een puike aanname en een mooie actie hard achter doelman Zwinkels schoot. Gemiste kansen van Hooi (ADO) en Darfalou (Vitesse) zorgen ervoor dat beide ploegen een punt meenemen uit dit duel.