ADO noteert eerste 3 punten na overwinning bij Willem ll

Bart van der Wijst • 22:33, 09-09-2017 / Laatste Update: 11:39, 05-01-2024

ADO Den Haag heeft de eerste punten van deze competitie gepakt door te winnen bij Willem II. De formatie van coach Alfons Groenendijk was in Tilburg met 2-1 de sterkste. Willem II blijft puntloos. Abdenasser El Khayati, uitblinker aan Haagse zijde, zette de bezoekers enkele minuten voor het einde op beslissende voorsprong.

In Tilburg liet El Khayati zien waarom de club hem zo graag terug wilde. Met 2 goals had hij een groot aandeel in de zege van ADO.

Geklungel in 1ste helft

Voor de thee was het niet om aan te gluren voor de fans in het Koning Willem ll Stadion. Toch zagen ze 1 goal, al vertelde de manier waarop die tot stand kwam genoeg. Willem ll-verdediger Fernando Lewis peerde over de bal heen, probeerde dat goed te maken en haakte de oplettende Elson Hooi. El Khayati prikte raak en nam de openingstreffer voor zijn rekening.

Gekke 2de helft

Overigens had Willem ll ook móeten scoren voor de rust, al miste Etien Velikonja een mega kans. Na rust deed de thuisploeg er alles aan om een goal te maken. Die kwam er uiteindelijk ook, via de Spanjaard Fran Sol.

Met name de slotfase was chaotisch. Beide teams wilde niet verliezen, maar toch kwam er een winnaar, namelijk ADO Den Haag. Met een fraaie sleepbeweging, gevolgd door een perfect gemikt schot schoot El Khayati zijn ploeg naar de overwinning. Wel raakte Willem ll nog het aluminium na een kopbal van Sol.