Advocaat: ‘Ik kan niet over posities Van Bodegom en Troost oordelen’

17 januari 2020

ANP Sport

Natuurlijk heeft Dick Advocaat wat meegekregen van de onrust in de top van de club. Maar de trainer stelt een dag voor Feyenoord tegen Heerenveen dat hij verantwoordelijk is voor het 1e elftal en te ver af staat van de onrust.


"Ik kan niet oordelen over posities van Sjaak Troost en Toon van Bodegom’’, vertelt Advocaat. "Daar sta ik te ver vanaf. Ik kan wel goed met ze door een deur. Toon van Bodegom is de grote man, Sjaak Troost is ook nadrukkelijk aanwezig vanaf het begin. Bij alles. Dat doet hij uitstekend, ik hoop dat hij op wat voor manier betrokken blijft bij de club. Die knowhow weggooien, dat vind ik zonde.’’

Van Bodegom en Troost zijn het ook eens met het verzoek van Advocaat om een extra middenvelder en een extra spits aan te trekken. Die spelers zijn er echter nog niet. De Slowaak Robert Bozenik is ook bepaald niet goedkoop en in eerste instantie zal hij slechts stand-in zijn voor Nicolai Jørgensen, die volgens Advocaat nummer 1 blijft.
Fitte selectie
Feyenoord heeft een fitte selectie en zal tegen Heerenveen in de opstelling spelen waar Advocaat doorgaans voor kiest. Rick Karsdorp zit weer bij de selectie. Ridgeciano Haps heeft nog minimaal een week nodig en Edgar Ié gaat vanaf maandag weer voluit trainen. Sven van Beek zet eveneens flinke stappen in zijn herstel. "Dan kunnen we echt gaan kiezen’’, zegt Advocaat.