Ajax gaat contract van Klaas-Jan Huntelaar opzeggen

25 maart 2020

ANP

Gaat good old Klaas-Jan Huntelaar met pensioen? Het contract van de 36-jarige aanvaller bij Ajax loopt op 1 juli 2020 af. Ajax heeft de plicht om voor 1 april het contract formeel op te zeggen en gaat dat volgens VI doen. Doet de club dat niet, dan wordt de overeenkomst automatisch verlengd.


Normaal gesproken is dit elk jaar rond deze tijd een hele normale situatie. Maar door de coronacrisis is niets meer normaal. De Eredivisie gaat namelijk misschien wel door tot juli 2020. Veel meer clubs moeten zich dus bij spelers met aflopende contracten afvragen: gaan we de overeenkomst opzeggen, of hebben we deze speler ook na 30 juni nog hard nodig?

Eisen
En zo'n opzegging klinkt dramatischer dan het is. Na de opzegging kan Ajax gewoon met Huntelaar gaan praten over een verlenging. Maar dat kost wel allemaal tijd. En als voetballers, en vooral hun managers, aanvoelen dat hun werkgever een probleempje heeft en in onzekerheid leeft, kunnen ze natuurlijk hun eisen lekker opschroeven.

Waarde
De Hunter heeft dit seizoen ook weer zijn waarde laten zien. Dit seizoen scoort hij gemiddeld 0,72 goals per 90 minuten.

View this post on Instagram

#weekendgoals +3

A post shared by Klaas Jan Huntelaar (@klaasjanhuntelaar) on