Ajax verhoogt het doelsaldo naar +26 door easy win op Fortuna Sittard

Brian Vesseur • 22:35, 21-09-2021 / Laatste Update: 14:28, 07-01-2024

Er zijn 6 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie en Ajax heeft nu al een doelsaldo van +26. Dinsdagavond werd Fortuna Sittard met 5-0 aan de kant gezet in Limburg. Ajax gaat nu met 16 punten ruim aan de leiding in de Eredivisie, maar de concurrentie komt nog in actie.

PSV en Feyenoord kunnen Ajax tot op 1 punt naderen. PSV moet daarvoor woensdag winnen van Go Ahead Eagles, Feyenoord moet nog 2 wedstrijden winnen om in de buurt van Ajax te komen. Woensdag staat Feyenoord tegenover sc Heerenveen. Om er geen twijfel over te laten bestaan: Feyenoord heeft ook nog 2 wedstrijden tegoed op de Amsterdammers.

Na veel kansen in de eerste minuten was het Steven Berghuis die na 11 minuten de 1-0 maakte tegen Fortuna Sittard. Ook Noussair Mazraoui en Dusan Tadic scoorden nog in de 1e helft. In de 2e helft was het even wachten op doelpunten, maar 2 invallers scoorden richting het einde van de wedstrijd toch. Eerst Mohammed Kudus, daarna ook Nico Tagliafico.