Ajax vertoeft tijdens winterstop in VS en doet mee aan de Florida Cup

4 september 2018

Proshots

Voor de Ajax-selectie ligt een leuk tripje in het verschiet: de Amsterdammers nemen van 5 tot en met 12 januari deel aan de Florida Cup. In Orlando moet de basis worden gelegd voor een succesvolle 2e seizoenshelft.


Het toernooi, waar PSV ook een keer aan heeft meegedaan, wordt uitgezonden in 120 landen. Traditioneel worden alleen clubs uit Zuid-Amerika en Europa uitgenodigd. Naast Ajax doen aan deze editie ook de Braziliaanse clubs São Paulo, Flamengo en het Duitse Eintracht Frankfurt mee.

Wens komt uit
Toernoodirecteur Ricardo Villar is dolblij dat Ajax komt. "Het is een lang gekoesterde wens om internationale grootheid Ajax naar de Florida Cup te halen. Dat zij nu, tijdens ons vijfjarig jubileum, deelnemen aan het toernooi maakt ons enorm trots", valt te lezen op de clubwebsite van de Amsterdammers.

Groeimarkt
Naast het sportieve aspect is dit toernooi ook belangrijk voor het zakelijke deel van de Ajax. Eerder sloot de club al samenwerkingsovereenkomsten in landen als China, Japan en Australië. Directeur Edwin van der Sar zegt nu uit te willen breiden in de Verenigde Staten.

"De keuze voor de Florida Cup past daarnaast goed in onze internationale strategie, aangezien de Verenigde Staten een markt is waar we willen groeien", zegt Van der Sar. "We spelen onze eerste wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub en dit duel op primetime te zien in zowel Noord- als Zuid-Amerika. Hiermee bedienen we miljoenen Ajax-fans."