Analyse: Ajax speelt Feyenoord van de mat in eerste helft

admin • 17:18, 02-04-2017 / Laatste Update: 21:14, 12-12-2023

Het vuurwerk wat we voorafgaand aan de wedstrijd zagen ging in de eerste minuut nog even door. Ajax knalde uit de startblokken dankzij een vuurpijl van Lasse Schöne en kon zodoende leunen op een vroege voorsprong. In de rust is het tijd om de balans van het eerste bedrijf op te maken.

Feyenoord kreeg geen grip op Ajax, dat natuurlijk met veel zelfvertrouwen door voetbalde. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst zocht meer de duels op, maar dat zorgde vooral voor overtredingen en woordenwisselingen met scheidsrechter Kuipers. Feyenoord was dus teveel met andere dingen bezig. Ajax kreeg via Traoré nog een grote kans, maar hij mist de doelgerichtheid om de bal tussen de palen te knallen.

Tien minuten voor rust maakte David Neres de 2-0. Na een lekkere aanval over de linkerkant, was het een koud kunstje voor de Braziliaan om de bal binnen te schuiven.

Bovenal was Ajax verreweg de beste ploeg in de eerste helft. Het liet Feyenoord niet in het spel voorkomen en staat daardoor meer dan verdiend op een 2-0 voorsprong.

Scoren bij je basisdebuut en #Ajax op 2-0 zetten in de #Klassieker 👉 David Neres! #ajafey pic.twitter.com/NUlDSKfnqQ