AZ na 7 officiële wedstrijden nog altijd zonder tegengoal: ook FC Groningen krijgt 'm er niet in

Soccrates Images

Martijn Baars • 20:41, 18-08-2019 / Laatste Update: 20:34, 08-01-2024

De verdediging van AZ staat als een huis, dat blijkt wel. De Alkmaarse ploeg is nu al 7 duels onderweg en nog altijd heeft keeper Marco Bizot geen goal tegen gekregen. Ook FC Groningen kreeg de bal er zondagavond niet in. Het werd in Den Haag, de tijdelijke thuishaven van AZ, 0-0.

AZ begon in de Europa League-voorrondes met een 0-0 en 0-3 zege op BK Häcken. Een ronde later werd het 0-0 en 4-0 tegen FC Mariupol. Ondertussen in de competitie werd er met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard en won AZ met 0-2 bij RKC Waalwijk.

Kansen

FC Groningen kreeg de kansen wel, vooral in de eerste helft. Scoren lukte niet, waarna de bezoekers na rust blij mochten zijn dat AZ zelf niet nog scoorde. Met 0-0 kunnen beide ploegen leven.