AZ raakt aansluiting met Ajax kwijt na verlies in eigen stadion

BSR

admin • 23:39, 18-01-2020 / Laatste Update: 11:41, 07-01-2024

AZ moet oppassen als het nog kans wil blijven maken op het kampioenschap in de Eredivisie. Zaterdag werd thuis met 1-3 van Willem II verloren, waardoor koploper Ajax kan uitlopen.

Willem II geldt als angstgegner voor AZ dat al 4 wedstrijden niet van de Tilburgers heeft kunnen winnen. En ook zaterdag waren de Tilburgers een lastige tegenstander voor de Alkmaarders. Beide ploegen hielden elkaar bijna 90 minuten vrijwel in evenwicht. Tot Willem II toesloeg in de slotfase en AZ, na het verlies tegen Sparta in de laatste wedstrijd voor de winterstop, op de 2e nederlaag op rij trakteerde.

Idrissi

Op herkenbare manier kwam AZ nog op voorsprong. Oussama Idrissi kwam vanaf links naar binnen en schoot raak. Voor de Marokkaanse buitenspeler al de 10e competitietreffer van het seizoen. De doelpuntenmaker moest zich in de 2e helft laten vervangen vanwege een blessure.

Eigen schuld

AZ had het aan zichzelf te danken dat Willem II in de 2e helft langszij kwam. Matig uitverdedigen van Stijn Wuytens speelde Willem II in de kaart en bracht Mats Köhlert in de gelegenheid om de gelijkmaker te verzorgen. Voor AZ was dat pas de 1e treffer in eigen huis sinds april 2019.

Counter

Een messcherpe counter van Willem II zorgde uiteindelijk voor een Tilburgse overwinning. Pavlidis was het eindpunt en tekende zo voor zijn tiende treffer van het seizoen. De mooiste treffer van de avond was daarna van Mike Trésor Ndayishimiye, die in de slotfase AZ-doelman Rody de Boer versloeg met een schitterende goal van afstand.

De Tilburgers naderen AZ nu tot op 5 punten. Koploper Ajax kan zondag verder uitlopen op AZ.