AZ voetbalt in verwarmd stadion makkelijk naar winst tegen Astana FK

BSR/Soccrates

admin • 19:42, 07-11-2019 / Laatste Update: 00:26, 05-01-2024

AZ Alkmaar kon op papier nog wel en lastige avond krijgen tegen Astana FK, maar in de praktijk viel dat behoorlijk mee. Ondanks het tijdverschil van 5 uur een de lange vliegreis (5000 kilometer) rekende de de ploeg van Arne Slot makkelijk af met de Kazachse ploeg, dat er wel heel weinig van bakte.

Even leek het nog alsof de spelers zich ook moesten voorbereiden op een winterse kou, maar ook dat was niet het geval! Het stadion werd namelijk netjes verwarmd. Ondanks dat AZ geen moment echt moeite hoefde te doen, stond het bij rust slechts 0-1, dankzij een doelpunt van Myron Boadu na 29 minuten. Na rust liep de nummer 2 van de Eredivisie razendsnel uit.

Fredrik Midtsjø legde met een droge schuiver de 0-2 binnen in de 52ste minuut. Oussama Idrissi kon 5 minuten later al juichen toen hij voor de 0-3 zorgde. Voor zover Astana nog echt weerstand bood, was dat een kwartier voor tijd wel helemaal gedaan toen Pantelis Hatzidiakos de 0-4 maakte. Myron Boadu prikte zijn 2de goal van de avond 2 minuten later binnen: 0-5. Zo kan AZ snel weer terug het vliegtuig in met een dikke overwinning op zak.

Fun fact: over 2 wedstrijden gezien werd het voor AZ 11-0 tegen Astana FK!

AZ tijden aan kop

Na 4 wedstrijden staat AZ op 8 punten, 1 puntje meer dan Manchester United. Zo hebben de Nederlanders tijdelijk de koppositie van Groep L te pakken. United speelt om 21:00 uur tegen FK Partizan, dat op 4 punten uit 3 wedstrijden staat.