Bekersprookje VVSB eindigt in Galgenwaard

admin • 23:35, 02-03-2016 / Laatste Update: 03:19, 07-01-2024

Het bekersprookje van amateurclub VVSB is voorbij. De club uit Noordwijkerhout hield lang stand, maar moest in de tweede helft toch buigen voor FC Utrecht: 3-0.

Utrecht had het tegen de zondag Topklasser vooral zwaar met zichzelf. De ploeg van Erik ten Hag wist in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen te creëren en moest het hebben van een aantal schotjes. Telkens als dat gebeurde, stond de VVSB-doelman paraat.

Van der Maarel de verlosser

In de 73e minuut was het uitgerekend Mark van der Maarel, de man waar de laatste weken bij FC Utrecht zoveel over wordt gepraat, de verlosser. Hij schoot via Peet van der Slot, die voorafgaand aan het duel zijn voetbalschoenen vergat, de bal in het doel. Slechts 1 minuut later was het alweer raak. Sebastien Haller schoof de bal in het doel na wat geklungel in de VVSB-defensie. In de slotminuut van de wedstrijd bracht Patrick Joosten de stand nog op 3-0.

Respect voor de VVSB-fans

Naast een dikke pluim voor de gehele selectie van VVSB, verdienen ook de fans van de Topklasser respect. De hele wedstrijd, ook nadat de wedstrijd al gespeeld was, schreeuwden ze hun ploeg toe.