Deal tussen Ajax en Mexicaanse Pachuca! Amsterdammers werken weer samen met club ver weg

5 augustus 2022

Ajax
Ajax-Pachucha

Ajax gaat samenwerken met de Mexicaanse voetbalclub CF Pachuca. Vertegenwoordigers van beide clubs hebben deze week in Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Ajax en Pachuca willen met name kennis uitwisselen op het gebied van talentontwikkeling.


Pachuca werd 6 keer kampioen van Mexico en won al 5 keer de Champions League van de Concacaf, de bond voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De laatste keer was in 2017, met Hirving Lozano als uitblinker. De Mexicaanse aanvaller ging daarna naar PSV en speelt inmiddels voor de Italiaanse topclub Napoli.

Scholing coaches
Ajax gaat Pachuca helpen bij de scholing van coaches en stafleden van de jeugdopleiding, met als doel om zo ook de spelers van de Mexicaanse club beter te maken. Dit kan er volgens Ajax toe leiden dat de grootste talenten uiteindelijk richting Amsterdam komen.

'Belangrijk te weten wat er speelt op ander continent'
"Als Ajax zijnde kunnen we veel informatie delen over de manier van het opleiden van talent", zegt Klaas-Jan Huntelaar, die samen met Gerry Hamstra de technische leiding heeft bij Ajax. "Voor ons is het heel belangrijk om te weten wat er speelt op een ander continent op het gebied van talent." Ajax sloot eerder dergelijke samenwerkingsverbanden in onder meer Japan, Australië, China en de Verenigde Arabische Emiraten.

'Beste jeugdopleiding van Europa'
Voorzitter Armando Martinez van Pachuca zegt dat Ajax "de beste jeugdopleiding van Europa" heeft. "We geloven dat in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen. De samenwerking wordt nog beter als voetballers hier gaan spelen. En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen? Een andere doelstelling is namelijk de uitwisseling van jeugdspelers."